top of page

Paula Flores

Energia, cultura i canvi climàtic

WhatsApp Image 2021-12-03 at 18.15.02 (6).jpeg

El projecte 16/2017 de l'artista Joana Moll, proposa al Santa Mònica reduir la seva despesa energètica al 50% durant els quatre mesos que durarà l'exposició Exposar · No exposar-se · Exposar-se · No exposar. Per tal d'assolir aquest objectiu, l'artista ha plantejat una taula de negociació on es realitzen trobades periòdiques per negociar el pressupost energètic de l'exposició i corregir-ne les possibles desviacions. Aquestes reunions són obertes a la participació del públic, els membres de l'equip directiu del centre i tots aquells agents vinculats a l'exposició.

Aquest projecte obre una oportunitat per debatre la relació entre cultura i gestió de recursos, una relació fonamental per lluitar contra el canvi climàtic, però que sovint es relega a un segon pla. Som conscients que es tracta d'un problema complex que requereix diverses aproximacions i punts de vista per resoldre-ho. Per això estem organitzant una sèrie de taules amb personalitats de diferents àmbits però amb certa agència, per plantejar i enriquir un debat rigorós sobre aquest tema.

exposarSe-04.jpg
WhatsApp Image 2021-12-03 at 17.45.45.jpeg

Reacció en Cadena

Reacció en cadena és una exposició del Panoràmic exposada a Santa Mònica i comissada per Andrés Hispano i Fèlix Pérez Hita. L'exposició es basa en l'apropiació i l'ordenació de material aliè. Tots dos representen mons molt diferents, però tenen en comú aquesta pulsió per a col·leccionar imatges modestes i posar-les en un ordre ple de ressons que les enriqueix. Uns muntatges davant els quals cada visitant farà associacions visuals diferents i sentirà ressonar concordes en el seu inconscient, propis i exòtics. Tots dos projectes originàriament es van desenvolupar en Tumblr.

WhatsApp Image 2021-12-03 at 18.15.02 (4).jpeg

Tabula rasa

"Tabula rasa" vol dir "taula en blanc" en grec. Aquest títol prové de la utilització de les taules de pedra antigues, on es gravaven les lletres a mesura que anaven succeint esdeveniments importants en la vida que quedaven més o menys marcats en la taula segons la seva rellevància.

En aquesta exposició de Mònica Rosselló i Jordi Guillemet, es relaciona aquest concepte amb els records i la perduració d'aquests a la nostra ment. Per això utilitzen diversos recursos.

WhatsApp Image 2021-12-03 at 18.15.02 (5).jpeg
WhatsApp Image 2021-12-03 at 17.45.44.jpeg
WhatsApp Image 2021-12-03 at 18.15.02 (8).jpeg
WhatsApp Image 2021-12-03 at 18.15.02 (7).jpeg

La primera part de l'exposició és la projecció d'un llibre en blanc sobre la qual tu pots interactuar i plasmar la teva pròpia silueta.

La segona obra tracta d'una circumferència envoltada per teles fotosensibles on diversos projectors projectaven imatges. A mesura que la imatge era projectada la tela absorbia la llum i en desaparèixer la imatge la marca d'aquesta es quedava a la tela.

La tercera peça era un altre projector amb diverses imatges, però aquest anava focalitzen parts específiques de les imatges, representant alguns dels nostres records més detallats.

Per últim vam observar a contrallum una silueta d'una ciutat, aquesta obra era compost per diferents objectes, que en conjunt i jugant amb les llums feien l'ombres de la ciutat.​​

 

Amb aquesta exposició es pretén causar una introspecció en els records i memòria i com el retenim o oblidem.

WhatsApp Image 2021-12-03 at 17.45.45 (1).jpeg

Desnonissea

A la planta baixa de Santa Mònica hi ha un espai expositiu amb escultures i cadires per representar "Desnonissea".
Desnonament és un poema èpic de Roger Bernat. El dia que vam ser allà vam poder representar i teatralitzar l'obra.

Desnonissea1-606x366.jpg
bottom of page